• 0342 317 2990

Bölümümüz öğrencilerinden pedagojik formasyon alan öğrencilerin bahar dönemindeki ders seçimleri için aşağıdaki hususlarda bilgilendirme gereği duyulmuştur:

 

i) İlgili öğrenciler akademik takvimde belirtildiği üzere 05-09 Şubat tarihlerinde bölüm derslerini seçerken aynı zamanda pedagojik formasyon derslerini de seçeceklerdir. Ayrıca bir başvuruya gerek yoktur.

ii) 2. ve 3. sınıf öğrencileri sadece PDF502 Sınıf Yönetimi ile PDF504 Öğretim İlke ve Yöntemleri derslerini seçeceklerdir.

iii) 4. Sınıf öğrencileri PDF505 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, PDF506 Özel Öğretim Yöntemleri, PDF507 Öğretim Teknolojileri, PDF508 Rehberlik ve Özel Eğitim, PDF509 Öğretmenlik Uygulaması olmak üzere 5 ders seçeceklerdir.

iv) PDF506 Özel Öğretim Yöntemleri ve PDF509 Öğretmenlik Uygulaması dışındaki dersler uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.

v) PDF506 Özel Öğretim Yöntemleri dersi Çarşamba günleri saat 09:25-12:00 arasında FD-3 dersliğinde işlenecektir.

vi) PDF509 Öğretmenlik Uygulaması dersini alan öğrencilerin staj yapacakları okullar belirlendiğinde bununla ilgili ayrıca bir duyuru yayınlanacaktır.

vii) Pedagojik formasyon derslerinin seçimi KİM kodlu bölüm derslerinin dönemlik kredi-AKTS kotasını etkilemeyecektir.

viii) Pedagojik formasyon derslerinin seçimi esnasında sayfadaki güz-bahar butonunda "tümü" seçeneğini seçilmesi, ayrıca istenen derslerin listelenmesi için 2., 3. ve 4. sınıf derslerinin tamamına ayrı ayrı bakılması gerekmektedir.

 

Ders seçimi yaparken yukarıdaki hususlar dışına çıkılmaması, çıkılması durumunda ise oluşabilecek mağduriyetlerden öğrencinin kendisi sorumlu olacaktır.